I want to make you happy because I love to see you smile

Idag var det min sista hela dag här. Går verkligen sex veckor så här fort..? 
I skolan hade vi highschool-klasserna och det var två roliga lektionern med bingo. Jag lyckades också ta en otroligt överdriven snapchat bild inför hela klassen. Jag trodde de skrev så jag putade med läpparna och posade och helt plötsligt började alla skratta.. Haha! 
När vi kom hem från skolan väntade mat som jag inte gillade så det fick bli en halv drakfrukt till lunch. Sen gick jag till 7eleven och köpte lite godis till flygresan imorgon natt. När barnen kom hem gick jag omkring och pratade och kramades och lekte med allihopa, därför har det knte blivit jättemycket bilder idag. Jag åt middag med barnen och gick sen iväg och åt själv. När jag kom tillbaka satte jag mig med småbarnen och då kom alla och kramade mig och en av tjejerna berättade att det var för att jag skulle åka. Det var mysigt med massa kramar. Sen började en utav killarna gråta för att jag ska åka hem, vilket jag inte alls var beredd på då så jag bara kramade honom, kände hur tårarna brann bakom ögonlocken men tänkte om och om igen att jag skulle vara stark för barnens skull. Min flicka började också gråta. 
Jag följde med upp och nattade småbarnen den sista gången för denna gång och pussade dem alla några extra gånger. Sen satt jag med de äldre tills de skulle gå och lägga sig.
Den här killen var hos oss på rasten och spelade och lyssnade på musik.


Smygbild på min munkkompis. Har träffat på honom några gånger på väg till eller från 7eleven och pratat med honom. Han bor också just bredvid hemmet så vi har pratat över bryggorna några gånger också. Idag sa vi hejdå och vi ses nästa gång.
Baby gosade hos mig när barnen hade kommit hem och hade samling.
Killarna lekte kurragömma och de hittade ett smart gömställe. Det tog lång tid innan de blev hittade.
Min fina.
Skaffade sig en ny hatt.
Barnen slänger ner alla matresten i vattnet eller just vid vårat hus. Inte konstigt att vi har massa råttor i busken bredvid huset. 

Disk och tvätt.
Snygg-snygga bilder.
Min vackraste, underbaraste solstråle.

Friendship garden

Idag kom Amalie också med till skolan. Vi hade fyrorna och femmorna och gjorde exakt samma sak på båda lektionerna. Skjutsen hem väntade på oss när vi hade slutat så det var bara att hoppa in och åka hem direkt. När vi kom hem var maten redan där så vi åt, sen tog jag en dusch, gick till doktorn och fortsatte in mot Mae Klong en snabbis. När jag kom tillbaka hem satte jag mig med de två äldsta tjejerna och min flicka som höll på att sortera mediciner. Vi kollade också på videorna i min mobil, blev en hel del skratt haha. När barnen kom hem vid fyra satt jag och väntade med dem, städade med de minsta och sen var det dags för de äldre pojkarna att klippa sig. Alla blev snaggade. Har gosat runt och lekt runt med allihopa nu på eftermiddagen/kvällen. De åt middag sent och jag följde med de små upp till sovrummet och nattade dem. Nu har jag suttit ute med en av tjejerna ett tag och också hunnit duscha och dricka massa juice.
En av killarna gjorde den här till mig och Johanna.
Skolbussen.
Klass fyra.
Uppgiften som de båda klasserna gjorde, en friendship garden.
Nyklippt baby.
Vi härmade varandra och till slut en bild när vi båda gjorde samma min.
Min vackraste.
Fyra av mina favoritkillar här i världen och en av mina favoritflickor.
Min lilla ängel.
Så fina!
Mitt ögonbryn är delat i flera delar, HAHAH.
Spexar.
Längtar så till den dagen jag verkligen kan kalla detta ställe för mitt hem.
Några av tjejerna fick också håret klippt.
Idag fick barnen något speciellt schampoo, tror det skulle ta död på den mesta skit de kan ha i håret. Dock vet man att ger man dem en flaska att dela på så tar den slut direkt så de fick det i håret innan de gick in i duschen.
Baby somnade trots alla ljud från tjejer och killar som blev klippta.
Barnen väntar på sin efterrätt, idag mjölk med jordgubbssmak.
När barnen hade ätit klart hade den här grymma tjejen en liten mime-show för mig och några yngre tjejer. Haha skrattade så mycket, hon är verkligen vår egna lilla underhållare! 

Catfight

Nu till det där jättemysiga som jag möttes av när jag kom hem från skolan igår. Jag var på väg till volontärhuset när jag såg att katten satt och kollade på något mot väggen. Jag såg något grönt som rörde sig framåt och det tog någon sekund för mig att förstå att det var en orm. Den var alltså inne i barnhemmet. Jag hämtade en av tjejerna som är hemma hela dagarna och visade henne och hon sa att den inte var giftig men att jag skulle akta mig.. Så jag stod där, drygt en meter i från dem och vågade inte gå förbi, och jag är glad att jag inte gjorde det för helt plötsligt började katten och ormen slåss! Det var riktigt äckligt och sjukt coolt. Efter några minuter tröttnade ormen och ringlade ut på gräset upp i ett träd/buske. Mitt hjärta slog hårt efter det där och jag gick på tå de första minutrarna haha. Kan ju lugnt säga att det inte blir någon genväg över gräset eller gymnastikträning där längre... 

Skype med Johanna

Det har varit en lång dag idag. Jag var själv i skolan idag också och hade tvåorna och treorna. Tvåorna har varit ganska stökiga tidigare så jag var lite orolig för hur jag skulle klara av dem själv men de var så himla duktiga och fina idag! En toppenlektion. Nästa lektion var med en utav mina absoluta favoritklasser och även den lektionen gick jättebra. Förra veckan gav Rose fem bath var till de som vann på hänga gubbe så jag gav tjejen som vann när vi spelade bingo idag fem bath och hon blev så glad och köpte en liten påse godis som hon delade med mig. 
När jag kom hem möttes jag av något riktigt äckligt, men jag skriver om det i ett separat inlägg. 
Jag åt och duschade sen satte jag mig med baby ett tag och lekte. Så mysigt. Sen gick jag iväg till doktorn och sedan 7eleven. 
När barnen kom hem hjälpte jag de mindre att städa och vid halv sex skypade de med fina Johanna och det var så kul att se hur glada de blev! 
Vid sex åt barnen och sen följde jag med dem upp till sovrummet där jag blev kvar till åtta. Vi kollade på tecknad film och myste. En utav de bästa kvällarna här! 
Eftersom tvåorna var så otroliga idag så var jag ju tvungen att ta massa bilder på dem.
Så fina.
Fina klass tre!
Selfie på väg hem.
Baby!
"Mamma", baby och jag!
Min älskade!
Galna bilder på galna tjejer(och kille). 
Jag med min vackra solstråle.
Ny variant av tumbrottning...
...som övergick i kittelkrig!
En ängel kom förbi idag. 
Babes.
Skype med Johanna! Tack fina du för att du gjorde barnen så glada. 
En av tjejerna som har blivit så stor sen jag var här sist!
En stor jag och en pytteliten flicka.
Hade besök under tröjan.
Vi var sura på aporna som hoppade i sängen... 
Men sen kom Tomtis och gjorde oss glada genom att... Bita Stitch i rumpan..? Eller va??? 
Min ängel.
Middag.
 

Mjölkmustasch är inte trendigt längre, mjölkskägg är det nya modet! 
Några snygga selfies.

Skrattade halvt ihjäl mig när jag såg den här bilden, hahah!
Sovdags!
Kvällsmys.
Minion!
Snygg-selfies!
Min vackraste.
Lite gos och lek just innan jag gick in och duschade.
 
 

Dans

Igår var det måndag och dags för skola igen efter tre dagars ledighet. Amalie mådde inte så bra så jag åkte till skolan själv och hade lektion med sexorna och ettorna, det var två jättekul och bra lektioner. Under sexornas lektion hade alla framme mobilen och spelade musik (vilket var helt okej eftersom de just då bara ritade) men jag tänkte att jag också fick lyssna på musik då och satte på Haba Haba, eleverna blev så förvånade och tjejerna från hemmet ställde sig upp och dansade. Så där 40 minuter in på lektionen dansade vi igenom den dansen två gånger och sen satte de sig och fortsatte med sin uppgift, haha så kul. Ettorna var väldigt stökiga till en början men efter att jag började ge dem glada smileys för bra beteende och ledsna smileys för dåligt blev det ordning. Det var bara en tjej som gick därifrån med en ledsen smiley. 
När jag kom hem åt jag lunch, friterad fisk, så gott! Saknar fiskpinnar haha... Efter det duschade jag och la mig och sov tills barnen kom hem. Vi försökte skypa med Johanna med internet svek oss. Barnen gick och la sig tidigt och Amalie också så jag satt ute i ett par timmar och bara njöt av att vara på den plats jag älskar mest i hela världen.
Fina klass 6!
Försöker skypa!
Våra "småbarn".
Så fina!
Baby tog ett bad i ett handfat.
Dags att natta barnen.
Gos och tumbrottning med min ängel.
Haha de ser så borta ut båda två..
Killarna spelade lite kort.
Jag åt drakfrukt på kvällen, åh så gott. Kommer sakna all god frukt här.

Sjuklingar

Ännu en dag i paradiset! Nejmen ah. Idag gick jag upp och åt frukost och gick sedan ut och lekte med barnen. Jag hann leka med dem en ganska lång stund innan de ställde sig på kö och jag förstod att de inte hade ätit frukost än och att det var dags för det nu. Jag åt med dem och fick även sticky rice, åååhhh. Efter frukosten hade småbarnen samling så jag satte mig med dem, gjorde lite ramsor och sjöng svenska barnsånger. Sen kollade vi på tv, tecknat. Vid 10 tog jag mig iväg till kliniken. Det var en väldigt awkward besök eftersom en mamma med ett litet barn stod och kollade på och mamman pekade på alla mina myggbett.. och doktorn måste varit full för han satte de flesta plåster just nedanför själva myggbetten...
När jag kom hem från kliniken kom vår mat men jag satt kvar med min flicka som var helt förstörd ett tag. Jag märkte redan då att hon hade feber men visste att barnen strax skulle sova middag så då skulle hon iallafall få sova lite. Amalie har också varit sjuk idag, den där slängen av feber som är så lätt att stöta på under de första dagarna här. 
Jag åt och kollade sedan på tv med de äldre barnen ett tag. De kollade på en skräckfilmskanal. Jag ville bara skratta rakt ut för det var så komiskt och billigt men barnen var jätterädda. 
Jag gick iväg till 7eleven för att köpa balsam och bara några få barn var vakna när jag kom tillbaka. När småbarnen vaknade tog jag direkt hand om min lilla sjukling. Hon var kokhet och somnade i min famn när jag bar på henne så jag bäddade ner henne i min säng och jag och Amalie lyckades få i henne febernedsättande (vi fick muta med godis...). Hon mår bättre nu.
På kvällen åt barnen tidigt och jag satt med dem och gick sedan upp för att natta dem. 
Älskar att vakna upp här!
Det var en varm morgon och barnen trängdes vid de två vattenbehållarna som finns här. Det finns bara några få muggar till varje så de måste turas om.
Min sjuka flicka tajmade bra och fick vattnet ifred.
Vacker flicka med sticky rice.
De enda som klarade av att äta riset utan att bli kladdiga.
Min snuttis som följer med till Sverige på lördag.
Tumbrottning är väldigt populärt här!

ABC-böckerna var framme igen, hoppas verkligen det fixas nya batterier till dem när de som sitter i nu tar slut. Hoppas dock INTE att det gör det till de leksaksmobiler barnen fick igår, värsta ljuden i mitt liv och de låter HELA TIDEN. Jag dömer den som gav barnen dem.
Sjukstuga pt.1. Lillan hade skadat tån så hon fick komma och bli omplåstrad. Så kul att det alltid slutar göra ont så fort de får ett plåster..

Min ängel som jag knappt sett på flera dagar för att hon har varit sjuk. Det var så underbart att få hålla och krama henne igen och höra hennes skratt. 
Puss!
Älskar henne så.
Tv-selfies!
Underbara tjejer! Haha hon till vänster härmade mig på de två sista bilderna.

Så mysigt att kolla tv med dem. Man har alltid flera barn som ligger på en och gosar med en.
Hemkommen från kliniken med en liten flicka som börjar bli allt sjukare.
Fick hjälp med påfyllningen av vattenflaskor.

Väntar på barnens lunch.
Hörde någon ropa mitt namn flera gånger och jag såg mig omkring med såg ingen, flera minuter senare upptäckte jag att en utav killarna satt i ett träd.
Dagens regn pågick även denna gång alldeles för kort tid..
Idag körde en kille runt på baby i den här bilen, och den här gången fick jag några bra bilder! 

Åh så fina.
Selfie with mah boiii!
Sjukstuga pt.2(mormor skulle trivas här). Bar in min flicka till oss och bäddade ner henne i min säng.
Hon frös så mycket att jag satte på henne Dennis tröja som jag sover i, den blev som en långärmad klänning för henne.
Efter lite dricka, en banan och medicin+godis blev hon piggare och roade sig med att lägga in aktiviteter i mammas kalender, imorgon mellan 12 och 13 ska hon iväg på "dspr".
Satt ute med henne ett tag innan jag gick iväg med henne så hon kunde duscha.
Middag.
Efter-maten-selfies! :) 

Varan

Åhhhh igår när jag och Amalie var på väg hem från floating market gick vi in på 7eleven en snabbis. Just utanför där så finns det en sådan där gatubrunn med galler över och jag råkade kolla ner i den och ser hur en varan liksom höll i gallret underifrån och kollade upp på mig. Han var inte jättestor, kanske en meter men jag blev så himla förvånad och skrek till, då tappade han greppet och så hörde vi ett plask nere i vattnet. Så äckligt haha.

Kit kat

Igår togs lite bilder på vår katt, det blev en hel del bra bilder faktiskt!
Fotografen själv med katten Fay.













 

Rain

Lekte lite konstnärlig under regnet som pågick i cirka 5 minuter i eftermiddags.

Morgonbomber

Idag vaknade vi av att det smällde helt sjukt mycket utomhus. Det var läskigt och höll på ganska länge. Jag antar att det var fyrverkerier men det lät verkligen som bomber..!  Jag gick jag iväg till kliniken vid tio och när jag kom tillbaka hade redan vår lunch kommit. Vi åt och gick sedan iväg till floating market, antagligen sista gången jag är där för denna gång. Köpte lite smågrejer och lyckades äntligen använda upp större delen av mina mynt! Hittade dock ett mynt som var typ en fjärdedels bath, vilket irriterade mig för att det aldrig kommer gå att använda så jag kastade det i vattnet och gjorde en önskan. 
När vi kom tillbaka från marknaden var klockan runt tre/fyra och barnen lekte med de nya saker de fått av sponsorerna så jag lekte med dem. Jag åt flingor till middag och när jag var klar skulle barnen redan gå och lägga sig även fast klockan bara var strax efter sex.. 
Det första jag såg imorse när jag gick utanför dörren, så underbart.
Kliniken. Den ligger just utanför vägen in till barnhemmet.
Den här låg utanför och kollade på mig när jag skulle in. Trodde jag skulle få ena benet avbitet eller nåt, men han bara låg där så jag satte mig och klappade honom en stund när jag var klar där inne.
Aj.

Flera av barnen pluggade eller något när vi kom hem från marknaden. Jag har hjälp de äldre tjejerna med engelskaläxan de har till på torsdag idag.
De här fina nallarna fick barnen av sponsorerna idag. Min solstråle gav mig hennes nalle.

Barnen har hoppat ännu mer twist idag. 
De äldre skjutsade runt de minsta barnen i den här bilen. De sprang så snabbt att jag inte lyckades få någon bra bild.
Finns få saker som är bättre än att se dem leka och må bra.
Den här killen var ledsen och jah fick trösta honom ett tag. Det var läskigt för en annan kille kom och började dra mig i armen och drog med mig till framsidan av huset där den här killen låg på marken och bara skrek och grät. Jag vet fortfarande inte vad som hade hänt, det enda jag fick ur honom var namnet på en annan kille här. Hur som helst så tog jag den här bilden för att se om han skulle le, det tog 3-4 bilder så log han igen.
När han hade duschat mådde han riktigt bra igen.
Åh min hjärtis, så underbar. 
Kortspel i väntan på middagen. 
Min flicka gick omkring med bestick och muggar i ansiktet..

..sen fick hon massa mat i ansiktet.

Palmer

Efter frukosten imorse tog jag med mig de gatukritor som Elin lämnat ut till barnen. De höll oss sysselsatta en lång stund men tyvärr har jag inga bilder att lägga upp på grund av dåligt batteri. Det var strömavbrott inatt så mina saker kunde inte ladda. 
Vid tio gick jag iväg till kliniken och fick myggbetten rengjorda och blev omplåstrad på nytt. När jag kom tillbaka lekte jag med barnen tills det var dags för lunch. Efter lunchen tog jag en promenad och just när jag kom ut på vägen så kom bussen till Mae Klong(centrum) så jag hoppade på den och promenerade där inne istället. Bussen kostar bara 10 bath per väg. 
När jag kom tillbaka just efter två umgicks jag med de äldre barnen i ett par timmar eftersom de yngre sov middag till sen eftermiddag. Satt på bryggan med en fin tjej sovandes i mitt knä någon halvtimme. 
Såg också att en utav de äldre tjejerna satt och pratade med två kvinnor. Efteråt berättade hon att det var hennes mamma och mormor. Jag frågade om de kommer hit ofta och hon sa att den här gången var den första i år, de kommer när de har råd. 
När småbarnen vaknade satte jag mig med dem ett tag, de hade någon form av samling så kände inte att jag vågade dra iväg dem för någon aktivitet. Jag åt middag med dem och sen kollade vi tv ett litet tag innan jag gick hem till vårt hus och duschade. 
Min flicka lekte lärare imorse och försökte lära mig sina egna bokstäver.
Hon gjorde sig även bekant med magneten som jag, Elin och Jossan köpte i Hua Hin, den ser ut som en ödla. Hon blev först jätterädd och det tog några minuter innan hon förstod att den inte var riktig. Jag hade iallafall väldigt kul när jag jagade runt henne med den i handen.
MDe här två tjejerna fick lov att sitta i vårat hus och äta sina snacks för att ingen skulle ta dem ifrån dem.
Några utav tjejerna klipptes idag. Blev så förvånad när jag såg den här tjejen med lugg, hon har alltid sett lite pojkig ut tidigare.
En något för stor tröja.

Amalie och Tomtis.
Den här tjejen red på min rygg, hon går i sexan så hon är inte jätteliten, men jag har alltid kallat henne för "My baby" så det är helt okej ändå!
My baby, så fin.
Min solstråle red också på min rygg, hon är iallafall lite mindre haha.

<3
Lite posebilder som barnen tog på mig haha!
Close-up. Har bara ett ord, perfektion.
Killarna roade sig med att kasta gamla mjölkförpackningar mot stenarna vid floden så de exploderade.. Kan ju säga att det flyter omkring en hel del skräp i floden.
Vattenmelon läste noggrant på fodralet till någon skräckfilm eller vad det nu var.
Läxläsning.
Den här tjejen alltså.. Hon är verkligen den galnaste och skönaste jag någonsin träffat! Det är sjukt hur kul man kan ha med henne. Har dansat det fulaste jag kan tillsammans med henne. Hon är också en extremt duktig elev, tydligen inte bara i engelska. Hon fick award i skolan häromdagen för att hon är så duktig!
Hon liksom bara la sig där under babymyggnätet tillsammans med katten. Har en sjukt rolig video på henne från det här också, hoppas jag kan få upp den här när jag kommer hem.
Katten hade kul, eller..?
Apor i palmerna vid vårat hus.


Min solstråle är en riktigt duktig gymnast! Vill ta med henne till Sverige och ha med henne i Guldgymnasterna som jag tränar.
Min älskade solstråle! Jag gör allt för att hålla tankarna borta från att det bara är en enda vecka kvar tills jag måste lämna henne och alla andra underbara barn..
Självklart ser jag det själv, den här bilden är fulfulful(!!!!) men jag väljer ändå att ladda upp den för den visar hur bra jag mår här, hur kul jag har och hur bekväm jag är.
De här tjejerna alltså, så mycket kärlek!
Så fin bild på så fin tjej.
Palmer.
Smutsig i näsan...
Sådär lagom lättroad hahaha!
Trolleri för de andra barnen.
Selfie.
Min ängel är febrig och jag har knappt sett henne på ett dygn..

Middag.
Bästisarna.
Min söta kanonkula!
Dags för småbarnen att gå och lägg sig. De räknas som småbarn tills de börjar andra klass (med undantag för två killar).
Baby har skadat foten, han skrapade upp den mot trappan.

Bäddning.
Avslutade min kväll med lite glass.

Frukost

Idag är barnen lediga och jag hade ställt klockan på nio men vaknade tjugo i åtta. Försökte somna om men när det inte gick bestämde jag mig för att gå ut och då stod barnen i kö för att äta frukost så jag gick och satte mig med dem. Den här morgonen är det bara 32 grader nu på morgonen och det är skönt att sitta ute. Nu ska jag äta min egen frukost, yoghurt, flingor och MANGOJUICE.

Twist

Idag hade vi highschool-klasserna med Rose och David. Mina sista lektioner med dem före jag åker hem, känns lite konstigt. Jag kunde inte delta på lektionerna till 100% eftersom jag har myggbett som dödar mig. Står jag upp för länge får jag så ont i fötterna. Jag gick ut lite då och då och satte mig på en bänk med fötterna i högläge och då gick det bättre för en stund. Efter skolan skjutsade David mig direkt till kliniken just vid vårat hem. De rengjorde mina myggbett och konstaterade att de är infekterade och nu ska jag gå dit dagligen för att få dem rengjorda. Går även på antibiotika igen, haha kommer hinna bli immun mot det innan jag kommer hem.  
På eftermiddagen tog jag en promenad och pratade med mamma på Skype. Mycket trevligt. Det regnade även lite grann, vilket var sååå skönt. 
Strax efter att jag kommit hem kom även barnen. Det blev lugna aktiviteter för min del idag. Barnen gick och la sig redan halv sju så jag tog en lite längre dusch, tvättade håret med lusschampoo och har nu suttit ute på altanen i ett par timmar och sitter här än. 
Imorgon är barnen lediga så det blir lite sovmorgon. Har dock sagt att jag kommer till kliniken vid 10-11 så kan inte sova alltför länge.
Gos imorse innan Amalie, Rose och David kommit till skolan.
Tog en smygbild på skolans rektor eftersom han är så söt.
Mina svullna och nyomplåstrade fötter.
En sådan här tvätthög ligger och väntar på barnen nästan varje dag när de kommer hem från skolan. Kläderna är tvättade men de får själva sortera dem.
Promenad just innan regnet drog igång.
So serious selfie.
Barnhemmets "mamma" och vår kokerska höll på att skala frukt när jag kom hem.
I söndags fick barnen ABC-böcker av sponsorerna och de används flitigt. De är jättebra. Barnen lär sig en massa engelska ord och jag har lärt mig en del thailändska.
Tjejerna hoppade någon variant av twist med loom-banden de gjorde i helgen.
Det gjorde även de yngre barnen.
Hon tyckte det var kul att trycka upp sin klänning i ansiktet på mig eftersom jag sa att den luktade illa!
Amalie gjorde ett nytt band till nyckeln till volontärhuset, vilket denna kille gillade väldigt mycket.
Får sällskap av Fay nästan varje kväll nu, mysigt!

Kvalitetstid

Har haft lite kvalitetstid med två utav barnen nu på kvällen, åh mysisar. Tar med båda till Sverige om det är okej?






Baby

Lite bilder som togs på baby med min kamera idag.



Åh han är så söt.





Lilo Stitch

Idag åkte jag till skolan med skolbussen och Amalie, Rose och David åkte bil så jag var där före dem och tjejerna försökte lära mig spela en låt på deras instrument, det gick sådär haha. Vi hade fyrorna och femmorna idag och det var jättekul. Lektionerna blir alltid roligare när David är med haha. Efter skolan sov jag i flera timmar och vaknade först när barnen var hemma igen. Då gick jag och Amalie ut och jag lärde henne lite namn. Sen åt vi middag och sen gick vi upp och nattade barnen. Efter det satt vi på undervåningen och umgicks med några utav barnen, mysigt. Nu har jag suttit och pratat med Amalie och Rose några timmar och snart ska jag nog gå in och lägga mig. 
Väldigt mörk bild från min musiklektion denna morgon.
Så underbara.
Barnen älskar kameran.

Min fina rumskompis som jag delade säng med två nätter i Hua Hin i gult.
Några av mina underbara favoritkillar!
Måste skaffa sådana tröjor till mina framtida barn, så sött.

Dags för de minsta att sova. 

Kvällsmys.
Sen släppte jag ut mitt hår, så skönt! Det är svårare att få löss om man har håret uppsatt, men jag hatar verkligen att ha det uppsatt.

Amalie och en fin tjej. Amalie har fått smeknamnet Ammi eftersom våra namn är så lika.
Min vackra solstråle. Känns så sjukt att jag snart ska åka hem, hur ska jag klara av att lämna henne en gång till... 

Imma

I söndags morgon immade min kamera igen när jag gick ut på morgonen, tycker dock bilderna blev väldigt fina!



Nagellack

Idag kom en ny volontär hit, Amalie! Så kul med sällskap igen. Hon kom med Rose och David vid lunchtid och då åt vi tillsammans här hemma och sen åkte vi iväg till Tesco för frukosthandling. När vi kom hem vilade jag ett tag medans Amalie packade upp och vid kvart i fyra kom barnen hem. Jag lekte med baby medans de andra barnen städade och sen satt jag och busade med de yngre barnen ett tag när de hade samling. Efter det målade jag naglar med några utav barnen och en utav tjejerna gav mig en manikyr med svenska flaggan.
Jag åt middag med Amalie, Rose och David och sen nattade jag barnen. Tomtis somnade i mitt knä och det kändes jobbigt att gå därifrån. 
Nu på kvällen har jag suttit ute på bryggan och pratat med Amalie, Rose och David i flera timmar. Jättetrevligt. Sedan hjälpte jag två av sjuorna med läxorna.
Umgicks med katten Fay medans jag väntade på att Rose och de andra skulle komma. 
Min ängel gick och bar på en pall och när hon såg att jag hade kameran så satte hon ner den och satte sig så fint på den för att jag skulle ta bild.
Min "lillkille" som har blivit så stor!
David spexade med sin nyinhandlade toalettsits!
Nagellack! En tjej kastade nagellacksborttagning i en killes öga så det blev helt rött och svullet.
Den här killen var väldigt nöjd med sin målade nagel!
Min fina!
Läxläsning, så duktiga tjejer.

Inte 100%

Igår spenderade jag mycket tid i sängen eftersom jag inte mådde helt 100%. Jag tvättade och städade också en del. När barnen kom från skolan lekte jag med fem utav de yngsta barnen här tillsammans med "mamman" på barnhemmet. Sen lekte jag med killarna på bryggan, hade handståendetävling! På kvällen åt jag med barnen och sen kollade jag på tv med dem.
På kvällen satt jag ute och ritade och övade på att skriva kinesiska.
Tvätt.
Barnen städar.
 
Tog inte många bilder igår, haha...

Pokémon

I söndags förmiddag åkte Elin och Josefin upp till Bangkok för att idag fortsätta mot Sverige. Det kändes jobbigt att de åkte, har haft väldigt roligt med dem! Kommer sakna dem så. Efter att de hade åkt var det sponsorer här som bjöd på mat. Sen minns jag faktiskt inte riktigt vad som hände, har inte tagit några bilder knappt och då är det svårt att komma ihåg haha! 
Jag åt potatis till middag och det var underbart.
Vet iallafall att jag somnade under ett skypesamtal med Dennis och vaknade upp några timmar senare och ropade efter honom sådär tio gånger, haha. 
Åh den här killen var världens finaste. Han märkte att jag var lite ledsen efter att Elin och Josefin hade åkt så han gick och höll mig i handen och såg till att jag inte var ensam och delade sin chipspåse som han fått av sponsorerna med mig. Sen sa han "I go Sweden you, you no sad", åh mitt hjärta smälter.
Potatis!
De här två tjejerna försökte lära mig hur man spelar Pokémon med tre kort och lite sten/sax/påse inblandat.

Alive

Nej jag har inte dött! Strax kommer några catch up-inlägg!

Ba dek dek dance to Macaroni

Ännu ett underbart disco med barnen ikväll. Ett litet "hejdå-disco" eftersom Elin och Jossan åker imorgon. 
Jag hade en så bra kväll, älskar barnen så mycket att det gör ont!
Han agerade lamp-stolpe eftersom tejpen tog slut!
Ni är så underbara mina finaste!
Barnen hade också gjort en dekoration.
Caterad is! 
På något sätt var 310 ballonger inte tillräckligt!?
Tjockisar..!
My baby!
Jag har en suprise till er alla när jag kommer tillbaka till Sverige..!
Så mycket kärlek!
Den här gången fick även baby vara med och festa en liten stund.
Min fina bästa vän!
Många som blev gravida ikväll..!
Ängeln ville också ha en ballong under tröjan.

Hon åt lite för mycket chips.
 
Min ängel.
Botten upp!
Ballong-puss!


Mår så himla bra här.
 

Loom

Idag är det lördag vilket innebär heldag med barnen, så kul! Det var även Elin och Jossans sista hela dag här. På förmiddagen spelade vi kort och sedan kom det sponsorer som bjöd på mat och hade en aktivitet där barnen skulle göra någonting liknande loom sen skulle de använda banden för att göra träningsövningar. En av sponsorerna hade en kompis som gift sig och skaffar barn med en svensk man och tyckte det var väldigt kul att vi kom från Sverige.
På eftermiddagen blåste vi ballonger till kvällens disco, vi fick även förstärkning av två äldre tjejer så tacksam för det! När det var klart tog vi fram nagellack till barnen och sen började vi fixa ordentligt inför kvällen.
Kortspel.
Ängeln målade gipsfigurer men plötsligt blev mina ben mer intressanta att måla på, så jag målade hennes händer och gjorde avtryck i mina egna.
Allt kladdande med målarfärg slutade med att jah fick tvätta av både mig själv och henne, och gon bestämde sig för att duscha av hela sig...

..och sen fick vi jaga henne eftersom hon inte ville bli torkad!
Min underbara.
Sponsorerna som kom idag.
Dagens aktivitet. Ska leta efter gummisnoddar i olika färger till barnen när jag åker till Tesco på tisdag.
Alla verkade uppskatta sponsorernas aktivitet.
Kanonkulan!
Ballongblåsning. Istället för 100 ballonger som vi hade sist så hade vi köpt 310 den här gången...
Måla naglarna!
Baby ville också vara med.
Jag och Tomtis matchade varandra med vattenmeloner.
En tjej körde på silverglittriga naglar, passade bra till discot nu på kvällen.
Åh denna kille. Den här bilden påminner mig så mycket om sist jag var här och jobbade och han ofta var sjuk och låg hos mig, min fina.
M
Min lilla jultomte.



































Gårdagens bilder

Lektion med ettorna och dagisbarnen.
Gymnastik på bryggan.
Nakenbad och dans på bryggan.

Tomtis upptäckte att någonting inte stämde med min mage.
Diskning.
På kvällen mediterade (?) småbarnen.
Vissa var mer fokuserade än andra.
 

Du borde sett hur underbart jag mår

Idag var det Elin och Jossans sista dag i skolan, känns ganska tråkigt. Hur som helst var det riktigt bra lektioner vi avslutade med! Första lektionen skulle vi ha ettorna men lärarna sa till oss att gå till dagis istället så hade vi lektion med dagisbarnen och ettorna istället, vilket var riktigt roligt. Mycket lek och skratt. Andra lektionen var med sexorna, och de var så duktiga och jobbade väldigt bra. När vi kom hem gick jag och la mig eftersom jag inte mådde så bra, jag sov till barnen kom hem. När de kom hem körde jag lite gymnastik med killarna på bryggan, de är så duktiga!! Sen åt vi med småbarnen. På kvällen spelade och sjöng jag med en äldre man som kommer hit vissa dagar för att kolla till barnen, det var så mysigt! Vissa av barnen kom dit också och allt var bara så himla bra.
Nu på kvällen har jag suttit och pratat med en utav de äldre tjejerna i någon timme om allting, väldigt trevligt.
Bilderna kommer imorgon.

Cats

Igår kväll kom vår katt och gosade med mig, mycket trevligt. Vi har tre katter nu, den här på bilderna som heter Fay, en svart som jag bara sett några få gånger och en orange som heter Garfield som har varit här i någon vecka. Han har sprungit bort sig och hans ägare var här och letade efter honom men då hittade de honom inte. Nu vet vi att han är här men vi kan tyvärr inte nå familjen som han tillhör. Så nu bor han här. Fay ropar på honom varje natt och då kommer han fram, han är nog ganska rädd för barnen än så länge. Det är så mysigt med lite husdjur.




Baby shower


Laddade visst aldrig upp den här bilden igår, men tycker den är så söt! Min fina tvättar av lilla baby.

Papayasallad till middag

Idag åkte bara jag och Jossan till skolan. Jag var ganska nervös på vägen dit då vi skulle ha 7orna, 8orna och 9orna idag, jag har inte riktigt haft dem tidigare och jag trodde det skulle vara jobbigt att ha så gamla elever, men det var det verkligen inte! 7orna var väldigt duktiga men dock var det fyra elever som var väldigt stökiga. 8orna och 9orna gick i samma klass eftersom det bara finns två 9or. De skötte sig väldigt bra men hade ganska svårt att förstå uppgifterna.
När skolan var slut åkte jag och Jossan till Tesco för att köpa lite saker, vi åt även där. Vi åkte buss hem och kom hem någon timme innan barnen. 
När barnen kom hem lekte vi runt bryggan, åt middag och nattade barnen. 
En utav de duktiga high school-klasserna.
Tjejerna lekte runt i leran.
Idag fångades en fisk istället för en gong som igår.
Några av killarna badade.
Åh sötaste.
EN av tjejerna lånade min kamera för att ha en liten photoshoot.
Tog en helt vanlig selfie med några nakna barn i bakgrunden.
Köpte med papayasallad hem från Tesco och åt den till middag, åååh så gott!!
När det var dags för barnen att äta middag hade jag fem barn på mig som alla skulle bli matade samtidigt. Lite stressigt men som tur var tog min flicka över och matade Tomtis medans jag matade henne, haha!
Barnens middag är en utav de mysigaste stunderna på dagen!
Det där leendet och de där pussarna, åh vad jag älskar dem.
Min lilla ängel!
Sovande baby
















































Gong

Idag när skolan var slut lekte vi med baby ett tag och jag och Jossan la pussel, så kul haha! Vi skar också frukt till fruktsallad som jag sitter och äter just nu. Jag solade ett litet tag på eftermiddagen och sen gick jag och Jossan iväg till 7eleven. När barnen kom hem hjälpte jag de yngre att städa. De plockar upp saker från marken, chipspåsar, plast och ibland till och med löv och varje dag får de ett tal och då ska de plocka så många saker. Idag var det 18. När det var färdigstädat gick jag till bryggan där killarna oftast befinner sig. De hade tagit upp ett djur från vattnet. Jag vet faktiskt inte det svenska ordet för det, men på thailändska hette den tydligen "gong" och påminde om han som pratar franska i Hitta Nemo. 
Nu på kvällen har det varit det gamla vanliga, sitter med när barnen äter sen går vi upp och nattar dem, mysigt.
Sooolar.
Hade besök av en fin ödla som till och med posade för oss.
Min ängel. Många av barnen kallar henne Cat för de där små "morrhåren" hon får under ögonen när hon ler och skriker.
Spiderman!
Största charmtrollet!
Killarna fiskar ganska ofta.
Städning!
Gongen!
Baby med sin underbara mamma.
När middagslådorna kom var jag och Jossan inte hungriga eftersom vi köpte varma mackor på 7eleven. Elin åt upp sparrisen från alla tre lådorna!
Baby somnade så sött i Elins knä.
Fruktsallad.

Babypuder

Igår var vi i skolan för första gången på över en vecka och det var så kul! Saknade det verkligen. Vi hade tvåorna och treorna. Tvåorna är en ganska stor och stökig klass som kan vara ganska jobbig att handskas med, men det går bättre och bättre. Treorna däremot är bara sex stycken och flera av dem är riktigt duktiga på engelska vilket är superkul! Enligt mig är trean en utav de roligaste klasserna vi har. 
Efter skolan åkte vi in till centrum, det finns inte så mycket att göra där egentligen men det är ganska mysigt där. När vi kom tillbaka hem tog jag en lååååång promenad på två timmar och skypade med mamma och besökte 7eleven. När jag var hemma igen hade barnen kommit hem och jag och Elin satte oss ute i regnet med killarna och hade det trevligt. På kvällen åt jag med barnen och sen kollade jag och Elin tv tillsammans med de minsta ett tag.
Vi gick och la oss väldigt tidigt på kvällen, det var skönt!
Våra tvåor!
Sjukling (pink eye) och baby låg och sov när vi kom tillbaka från stan.
Elins ben fick vara stol.
Mina killar! 

Tittar tv med barnen!
Pink eye och jag med babypuder.

Showtime

Idag var den sista dagen av långhelgen, barnen har varit lediga från skolan sen i fredags. 
Idag hittade jag de minsta barnen med en utav de lite äldre liksom på baksidan av ett hus, där höll de på att dansa. Sen gick de till huvuddelen av barnhemmet och hade en liten show, åh så söta! Efter det dansade många utav barnen på olika ställen. 
De tvättade också bord idag, och vi fick hjälpa dem att bära dem, så tungt haha... 
Nu på kvällen har jag ätit middag med barnen och ganska nyligen sagt gonatt till dem. Så mycket pussar!
Hoppas ni har det bra!
En utav de äldre tjejerna har haft pink eye nu i ett par dagar och idag blev även min snuttis smittad.
Kolla vad stor baby har blivit! Han växer för varje sekund som går. 
Älskar dem så!
Min ängel.
Vattenmelon kom på eftermiddagen och ville umgås lite. Barnen får inte vara på vår veranda men hon ville så gärna spela lite mobilspel så hon gömde sig bakom en stol. 



Amphawa floating market

Vi var på floating market igår igen, men den här gången var Jossan också med. Vi åkte båten igen, shoppade lite, åt middag och tog en tuk tuk hem. Trevlig dag! 
På kvällen skypeade jag med mamma, Dennis, mormor, morfar, Emma, Johnny och David. Saknar dem alla så mycket, men samtidigt kan jag inte förstå att jag faktiskt är hemma igen om tre ynka veckor..
Innan vi åkte dit kollade jag på tv med barnen, mycket mysigt. 












Grattis!

Igår fyllde min underbara, älskade mamma 50 år! Så ledsen att jag inte var hemma och kunde fira men det får jag göra när jag kommer hem.
Jag älskar dig mamma, du är världens bästa! 




Sponsorer

Idag är det lördag och jag tog en liten sovmorgon efter gårdagens festligheter. På förmiddagen lekte vi med de yngre barnen och sedan kom det sponsorer som bjöd på mat och gav presenter. Trevligt. Sen försvann barnen nästan hela eftermiddagen, jag antar att de sov. Sen eftermiddag kom de fram för att leka och busa igen!
Busungen.<3
De få ballonger som fanns kvar ifrån gårdagen var mycket populära.
Spexare.

Barnen fick efterrätt från sponsorerna, idag bjöds det på jelly.
Barnen nöjde sig inte med att ta en eller två utan byggde små berg.
Dock var de lite krångliga att öppna....
Presentutdelning!
Barnen kollar igenom vad sponsorerna har gett dem.
På eftermiddagen satt barnen nere vid vattnet och åt godiset de fått.
De fick också ryggsäckar allihopa, sådana som ni ser här.
 
Barnen fick små bollar av några sponsorer igår, idag kom tjejerna på att de var perfekta att använda som bröst! 
 
Ducklips!!!
Min gosis.
Superninja i bakgrunden!
 
Jag har också tvättat idag, en såndär grej som man helt glömmer att berätta även fast det tar säkert två timmar att tvätta upp några tröjor haha.

Party party!

Dagen började med att blåsa ballonger eftersom vi bestämde oss för att ha disco för barnen på kvällen. Vi hade hundra ballonger att blåsa upp och konstigt nog så verkade det som färre. 
Jag och Elin letade efter några fina lampor på floating market och hittade också det. Vi kom hem runt halv sex tiden och började direkt sätta ihop ballongerna med tejp. Vi hade köpt 12x6 chipspåsar och 12+3,6+3,6 liter läsk till kvällen också.
Jag kan inte säga annat än att den här kvällen var den absolut bästa hittills i Thailand, och också en utav de bästa kvällarna i mitt liv. Jag var så glad för man såg verkligen hur glada barnen var. Jag dansade med dem och var verkligen genomsvettig när kvällen var slut. Jag kan inte beskriva den underbara känslan jag har i kroppen just nu, så fantastiskt!
Jag kommer ladda upp massa bilder nu, jag kommer se riktigt ful ut på vissa men vet ni? Jag bryr mig inte, för de här bilderna är från en så perfekt kväll att inget spelar någon roll. :) 
Ballonger!!!
Dricka och chips.
Haha "vimmelbilder" ;). Har knappt haft min telefon själv på hela kvällen och man får faktiskt väldigt mycket bättre och roligare bilder när något utav barnen har den.
 
Älskar denna tjej så det gör ont!
Ballongerna var minst sagt populära!
<3
Åh, min snuttis blev så rädd när ballongerna smällde...!
 

Ballonger! 

Min fina kompis. En utav mina bästa vänner i hela världen, så mycket kärlek.
Ducklips!
De här tjejerna är de här på barnhemmet som jag alltid har haft allra bäst kontakt med, de pratar båda väldigt bra engelska och är bland de snällaste jag vet.
Haba haba-dansen! Helt sjukt att de faktiskt kommer ihåg den efter nästan 1,5 år! 

Efter att ha fräschat upp deras minne med haba haba blev jag snabbt dans-ledare och körde Haba Haba, Cha cha slide och Macarena(som barnen kallade Macaroni) x antal gånger! Svettigt men jättekul!
En bild som en av de äldre tjejerna tog med min mobil, tycker den blev väldigt fin! 
Brorsorna skaffade sig en egen scen.
 
 
Show off!
<3















































Båttur

Idag gick jag och Elin iväg till floating market för att leta efter lite saker som behövdes till kvällen (skriver mer om den i nästa inlägg). Vi åkte även på en båttur på floden, jättemysigt!
Trevliga människor som satt bakom oss. De var väldigt intresserade av vad vi gjorde här och blev mycket stolta när vi sa att vi älskar deras land.
Jah och fina Elin! 
Vi ser den här ifrån våran brygga och då ser han ut som han sitter där så lugnt och snällt, men sen när vi kom nära honom tyckte vi han såg riktigt ond ut haha!
Vårat fina, underbara barnhem sett från en annan vinkel än vad vi är vana vid.










Tacokvällen

Slänger upp en liten bild från tacokvällen vi hade just innan vi åkte iväg till Hua Hin så ni får se hur mysigt vi volontärer har det! :)



Bilderna från Hua Hin!

Här kommer det lovade Hua Hin-inlägget med massa bilder från när vi var där förra helgen!
Förväntansfulla barn som väntar på bussen.
På bussen dit.
Första kvällen.
Elin och vår roomie kollade på Tom&Jerry innan det var dags att sova.
På väg till For art's sake, de klämde in oss cirka 60 personer i två minivans.
Havet!
 
Det var kul att bada i havet med de äldre barnen, även fast sandkrig var väldigt populärt.

Mys på rummet innan lunchen. Så trevligt att ha barnen nära sig hela tiden men också skönt att komma hem till barnhemmet igen och kunna låsa in sig.
Alltså tröjan... Kände bara... Nä.

Lunch. Barnen fick sin mat i sådana där färdiga tallrikar och vi som personal fick ta från buffén.
Poolen var jättestor och var fylld med olika saker för barnen att leka med och på.
Färgläggning av necessärer var också populärt, både bland barnen och personalen. 
Det fanns även väldigt mycket gott att äta.

De här små bilarna var väldigt uppskattade! Barnen åkte ner för backen som låg mellan våra två hus så fort de fick chansen!
Hon i rosa var en av de barn som klickade väldigt bra med en tjej från ett annat ställe, det blev en hel del tårar när det var dags att säga hejdå.
Vissa blev lite trötta av att hålla igång hela, hela tiden.
Älskar dem så mycket.
Andra kvällen! BBQ-buffé till middag och massa olika spännande saker till efterrätt. En av småkillarna var världens sötaste och delade sin sista pannkaka med mig och Elin. Mysig kväll.
Tandborstning!
Lite tv-tittande innan det var dags att sova.
Så mysigt att sova med henne.
Min solstråle somnade också hos mig dagen därpå.
Snart dags att åka tillbaka hem igen, både skönt och tråkigt.
Sista lunchen.
Packning.
Väntar på att få gå in i bussen. Alla därifrån åkte liksom i en lång rad ganska långt, rätt kul haha.
Barnen var helt utslagna efter helgen och däckade ganska rejält på vägen hem. En utav tjejerna somnade till och med under en väska haha.
 
Helgen i Hua Hin var helt underbar, det var så kul att få se barnen i en annan miljö och få se hur mycket de uppskattade detta.
 













 



































































































Shopping

Igår var en seg chilldag med frukost-shopping på Tesco och mest gos med barnen. På kvällen satt jag och pratade med Rose och David länge och det var så trevligt, saknar dem så när de är i Bangkok. 
Lite shopping.
Det där leendet får mig att smälta.

Vi fick också en ny kompis. Han låg i busken utanför volontärhuset. När barnen kom hem fick de panik, de var så himla rädda!

Back home

Igår kväll kom vi hem från Hua Hin och det blev direkt sängen eftersom taxin var flera timmar försenad. Vi har haft tre bra dagar med shopping, god mat och bad! Jag har inte tagit några bilder värda att ladda upp här faktiskt, ursäkta. Men imorgon drar bloggandet igång på riktigt igen!
Puss.

Nattmarknad

Igår var en trevlig dag här i Hua Hin. Vi kom fram någon gång på förmiddagen och gick nästan direkt iväg till Market Village. Vi åt på Burger King och gick omkring och kollade i affären. På eftermiddagen badade vi i hotellets skööna pool och senare tog vi en tuk tuk in till nattmarknaden där vi spenderade många trevliga timmar. Åt middag på en fin restaurang vid havet, var på fiskspa, Elin tog en massage, och vi hade det helt enkelt väldigt bra! 
Mys!
Kittligt!
Vi åt glass också.
And had a really, really, really good time!















Läger

Innan vi åkte ner till Hua Hin i fredags hade vi volontärer knappt en aning om vad som väntade. Vi hade fått höra att vi skulle till Hua Hin med barnen, att vi skulle bo på en militäranläggning, att det var någon form av läger och ordet swimming hade förekommit en del dagarna innan vi åkte. När bussen åkte iväg vid tretiden på fredagseftermiddagen var jag både förväntansfull, taggad, nervös, rädd, jaa det mesta som man kan vara haha. Som jag redan skrivit så var boendet helt underbart! Sängar, tv, kylskåp. Husen vi bodde i var två- och trevåningshus och det fanns väldigt många hus utspridda på en enorm area med gräs, stengångar och fontäner. Det låg precis vid havet och det fanns också en jättestor pool på området. Flera utav barnen fick även kompisar från de andra organisationerna som var på lägret.
På lördagskvällen fick vi volontärer sitta ner med han som anordnade allting och prata (det mest awkward möte jag har varit med om, han satt med stoneface hela tiden och vi vågade knappt prata utan satt och drack ur våra juiceglas allt snabbare). Han berättade att de hållit på med den här sortens läger för utsatta barn 20 år, en gång i halvåret. Han ville försöka ge dem den lyxen som de aldrig skulle kunna få på egen hand i nuläget. Han hade planerat så mycket aktiviteter för barnen  och det uppskattades verkligen. Jag blev flera gånger under helgen riktigt rörd att de gjorde det här för barnen och när jag tackade honom för att han gjorde det här log han för första och enda gången under mötet. 
Jag hoppas av hela mitt hjärta att barnen kan komma iväg dit igen, och jag hoppas också att det kommer vara volontärer här då som får se och uppleva barnen i en annan miljö, det är faktiskt en riktigt underbar känsla. 

For art's sake

Laddar upp de bilder jag tog på "For art's sake!" i lördags eftersom jag bara har mobilbilder därifrån. Vissa skulle behöva cropas så att de ser mer realistiska ut men det har jag inte ork för nu. Vi hade verkligen jättekul där, väldigt cool utställning!
 
Förvånandsvärt glad ut för att befinna sig i munnen på en haj.
Måste ha en såndär Instagram-skylt hemma på väggen, hur cool?!
 
 
Hur creepy?
 
Älskar de kommande tre bilderna.
Först bestämde han sig för att doppa handen i blodet..
..sen luktade/smakade han på det...
...vilket inte var en trevlig upplevelse!!
 
 
Den här ville de ta med hem så de försökte dra av den från väggen.
Två gäng besökte månen en snabbis.
Jag skaffade en bil, rätt schysst asså.
Det regnade väskor, grisar och pizzor från himlen!
 
Kan jag snälla få en riktig sådan här i denna storlek?
Den här hade varit en helt okej julklapp.
For art's sake.























Tillbaka till Hua Hin

Det blev inget bildinlägg igår eftersom jag var så trött när vi kom tillbaka hem till barnhemmet. Nu sitter jag i taxin på väg tillbaka till Hua Hin för att spendera lite tid vid havet med Elin och Josefin. Så två kompletta Hua Hin-inlägg kommer att komma upp onsdag eller senare. 
Hoppas allt är bra med er! 
Älskar att man känner sig lite swag av att sitta på vänstra sidan av bilen. Jag kör ju typ...nästan...kanske inte..






Hua hin

Hej!
Jag har tagit bilder här i Hua Hin med både kameran och mobilen och tänkte vänta med att ladda upp bilder tills jag har alla på samma ställe.
Igår vid 6 tiden kom vi fram hit och blev positivt överraskade av vårt boende. Vi hade bara fått höra att vi skulle bo på en militärbas och jag tänkte mig att det skulle vara taggtråd runt hela området, grått och trist, och ett stort rum som vi alla skulle sova i. Så fel man kan ha. Vi bor i ett rum med två våningssängar, tv, kylskåp, eget badrum, som ett riktigt hotellrum verkligen! Vi delar rum med en liten tjej som går i vår andra klass.
Vi åt någon timme efter att vi kommit fram igår sedan var det en liten konsert på området och vi "falanger" (utlänningar) fick gå upp på scenen. Jag tror vi somnade ganska tidigt, jag och vår rumskompis i min säng, mysigt! 
Idag var det frukost klockan 7. Efter vi hade ätit delades vi upp i två mini-Vans och åkte iväg till ett museum som kallades "For art's sake!". Det var ett museum med bilder målade på väggarna och det var riktigt kul. Har många roliga bilder därifrån. När vi kom tillbaka till där vi bor fick barnen fritid. Det fanns massa olika aktiviteter, en pool fylld med olika leksaker, havet för de äldre, målning och på eftermiddagen kom även en massa folk som ställde upp stånd där de bjöd på pannkakor, sockervadd, slushie, allt! 
Efter lunchen var många utav våra barn vid nerförsbacken som ligger mittemellan våra två hus som vi är uppdelade i och åkte på de små plastbilar de fått. Till middag var det BBQ-buffé som var väldigt uppskattad. Vi åt i flera timmar för det var både mat, olika driclor och efterrätter. Det var även en show som höll på samtidigt, riktigt mysig kväll! Nu ligger jag i sängen med två utav tjejerna, så mysigt att få dela säng med någon igen nu när jag inte gjort det på nästan två veckor! 
Bilderna kommer nog upp imorgon, puss!

Kindergarden

Idag kom vår handledare Rose ner hit för att undervisa highschool-eleverna. Meningen var att vi volontärer också skulle vara med men vi kände oss alla lite småsjuka. Jag och Elin gick in till dagiset ett tag och lärde ut lite engelska. Vi åkte hem redan halv 10 och vilade. Till lunch fick vi totalt smaklös soppa. På eftermiddagen tog vi oss iväg till 7eleven för att köpa saker vi ska ha med till Hua Hin imorgon. När vi kom tillbaka hade barnen kommit hem och vi lekte lite lugnt med dem. Nu på kvällen har jag suttit och pratat med två utav de lite äldre tjejerna ganska länge och haft tacokväll med Elin och Jossan, mysigt! 
Nu är klockan nästan ett här men jag är faktiskt inte så trött än.
Dagis.
Min älskling.
Tar ett bad efter skolan.
Min bebis.
Tomtis var lite sur och ledsen för de äldre tjejerna rengjorde sår på hans hand.
Baby med sin mamma.
Underbara.
Diskar efter middagen.

Skolbussen

Varje morgon åker vi skolbuss till skolan med barnen. Den brukar komma och hämta oss vid 07.10-07.20 och tar kanske en halvtimme eftersom vi först åker till Amphawa och lämnar av en äldre tjej som går i skolan där sen åker vi tillbaka för att kunna åka till de andras skola. På bussen är det ibland halvt kaos och ibland sover nästan alla. Chauffören spelar thailändsk musik och nästan alla småbarn trängs längst fram. Den där bussresan är så himla mysig, uppskattar den verkligen! 
Vi åker dock inte hem med bussen eftersom vi slutar några timmar innan barnen. Vi får istället skjuts hem med en annan bil.
De minsta barnen.
Barnen tycker det är ganska kul att man kan fälla bak ryggstöden så långt, inte lika kul när man sitter bakom någon som gör det..
Vissa sover på bussen.
Gosiga!

Invaderade av flygfän

Igår åkte bara jag och Josefin till skolan. Vi hade som vanligt två lektioner och just igår hade vi fyrorna och femmorna. Det var roliga lektioner. Vi planerade lektionen efter hand som den pågick och gjorde vad vi kände för, och det gick bra! På eftermiddagen sov jag två timmar och sen kom regnet som jag skrev om i förra inlägget! Åh så härligt! På kvällen gick barnen och la sig jättetidigt så jag, Elin och Josefin satte oss på bryggan ett tag. Det var väldigt mycket fladdermöss där och vi var förvånade att vi inte hade lagt märke till det tidigare. Jag blev lite äcklad och bestämde mig för att gå och ta en dusch.. Jag kom dock inte in i huset då hela vår altan var täckt med flygfän som var säkert två centimeter långa och fladdermöss. Vi kom in tillslut och efter någon timme låg de flesta flygfänen döda på altanen och fladdermössen var borta. Vi trodde först att det hade berott på regnet och åskan men sen klurade Jossan ut att det var puppor i taket som hade spruckit.. Usch! 
Imorgon åker vi iväg till Hua Hin med barnen och stannar över helgen och hur uppdateringen blir där kan jag inte riktigt säga, vi får hoppas på det bästa helt enkelt!
På skolbussen!
Barnen på sista bilden var båda med i småbarnsgruppen när jag var här i mars 2013 och nu har de blivit så stora att de är "mellanstora", det är så kul att se dem växa. <3
Första lektionen med fyrorna. Det står "Orn love Annelie" på tavlan, så söt.
Härlig klass!
Rast!
Våra femmor!

REGN!!!

Igår hände det någonting otroligt här i Thailand.. Det regnade!! Vi blev så himla glada och det var sååå skönt. Haha, hör att det regnar jättemycket i Sverige och att folk blir riktigt trötta på det, här springer vi ut och dansar i regnet! :)




Spakväll

Nu ikväll har jag, Elin och Josefin haft en riktigt mysig spakväll med fotbad, fotfilning och ansiktsmask. Sådant behöver man ibland, det tar på fötterna att gå omkring barfota hela tiden. 
Jag och Elin var skitsnygga!
Jossan hade paxat mys-stolen.
Men även vår smälta munk satt där till och från.
Munk-Josefin!
Myspys.







Kepsar

När barnen kom hem från skolan idag bestämde jag mig för att ge killarna lite av de saker min mormor skickat med mig. De fick lite kepsar och blev superglada! Jag haft en supermysig eftermiddag med barnen.
Att kolla bilder är jättespännande.
Lillan.

Kortspelande.
Mobilspel.
Hopprep.
Ledsen flicka.
Pappersflygplan.

Photoshoot på bryggan haha.
Fryst mjölk.



















Non

Några fler bilder relaterade till förra inlägget!
Glada tjejer på väg till Lotus.



Tesco lotus

Här är klockan snart fyra och då kommer barnen hem från skolan. Vi volontärer åkte direkt från skolan till Tesco Lotus, den stora supermarketen några kilometer bort. Vi var där i flera timmar och köpte massa roligt! När vi skulle hem hade vi tänkt att vi skulle leta upp en taxi. Efter att ha väntat ett tag och inte blivit erbjudna något annat än moppe-taxi kom en kvinna fram och erbjöd sig att skjutsa hem oss i sin bil, och hon ville absolut inte han pengar för det utan gav oss istället sitt visitkort och sa "Ring mig om ni vill ha hjälp någon mer gång!", så snälla människor det finns! 
Nu kommer barnen så vi ska hitta på något kul att göra med dem.
I skolan!
Treorna fick färglägga på slutet av dagens lektion.
Taggade tjejer på Lotus.






RSS 2.0