Selfie

Åh, kom på ännu mer vi gjorde igår nu när jag kollade igenom mina mobilbilder. På eftermiddagen tog Elin sig an Davids utmaning och skalade en pomelo, det gick faktiskt riktigt bra för henne. På kvällen satt vi på bryggan med killarna. En av killarna upptäckte min frontcam och tog massa selfies, haha sötaste!
Pomelo-skalning!
 



För en gångs skull badade även tjejerna i floden på eftermiddagen.
Mys på bryggan.
Han tycker jag ska ta bild på en utav killarna som är naken, haha!
Hahah den här bilden är så skön!

Lillan är glad för sin mat!
Bebis.
Han har det underbaraste leendet som finns! 












 

Not too cool for school

Måndag och dags för skola igen. Jag somnade alldeles för sent för att vara pigg idag. Skolbussen gick ungefär 07.10 från hemmet. Vår första lektion var med sexorna och den var ganska jobbig för oss alla eftersom vi var så trötta.. Andra lektionen med ettorna gick väldigt mycket bättre. Vi övade på färgerna och boy och girl. Sen fick de färglägga lite tills lektionen tog slut. 
När vi kom hem efter skolan åt vi sen somnade jag direkt och sov tills barnen kom hem. Nu på kvällen har jag kört lite gymnastik med barnen, det var kul!
Våra ettor! Här blir Mickey Mouse (eller Micki Mauuu som barnen säger) färglagd.
Ettorna fick måla ballonger i grönt, gult, blått eller rött och sen klistra upp dem vid clownen.
 


 

Ledig

Igår var det söndag och vi volontärer var lediga. På morgonen hoppade vi lite hopprep med tjejerna och la pussel och ritade med de yngre barnen. Sen städade vi ganska så mycket i vårat lilla hus. På kvällen skypade jag med Dennis från barnens sovrum och det var så kul att få visa vad jag gör här i Thailand.
Hopprep!

Pussel.



Child protection home

Jag tänkte skriva lite om barnhemmet eftersom alla kanske inte riktigt vet vad det är. Child protection home/foundation är ett barnhem främst för utsatta barn, men har under de senaste åren också börjat ta emot barn vars förälder/föräldrar inte kan ta hand om dem själva. Vissa barn är här bara en tid tills föräldrarna känner sig redo att  ta ansvar för dem igen och andra stannar desto längre. 
De allra flesta barnen går på en skola som ligger ungefär 15 minuters bilresa från hemmet. Där finns även dagis för de minsta. 
På barnhemmet finns ingen riktig personal. De äldre tar hand om de yngre och alla bryr sig mycket om varandra. Föreståndaren för barnhemmet kommer förbi nästan varje dag för att kolla till barnen. 
Barnen lagar mat, tvättar och städar sjäva. De tar väldigt stort ansvar för sina uppgifter. Vi volontärer får mat från en restaurang i närheten. Vi bor i ett eget hus på området. 
Barnhemmet ligger ungefär 1,5 timmar ifrån Bangkok.
Hela barnhemmet.

Vår brygga.

Volontärhuset.

Framsidan.

Fotbollsplanen där barnen hänger sin tvätt.

Floating market

Igår besökte vi volontärer som sagt var floating market i Ampahwa. Vi hade en supertrevlig dag verkligen och stannade i många timmar och köpte en hel del fina saker.
När vi skulle hem vid niotiden på kvällen tog vi först båten över till rätt sida av floden och sen gick vi till 7eleven och sen skulle vi till barnhemmet. För att komma till barnhemmet måste man gå på en grusväg som är kanske 50 meter. På den vägen finns det hundar. Under dagarna brukar det inte vara alltför jobbigt att gå förbi dem men när det var kväll blev det faktiskt väldigt läskigt. Vi försökte ta en annan väg men även där var det hundar så det slutade med att vi stod på vägen just utanför där grusvägen börjar. Vi ringde till Rose som skulle ringa till rektorn så han kunde ringa till en tjej på barnhemmet som kunde komma ut och hämta oss. Sen kom det en buss som frågade vart vi skulle och vi försökte med charader förklara vår situation. Efter en stund hade vi gjort oss förstådda och han erbjöd sig att skjutsa in oss de där 50 metrarna. Vi tackade ja och fick syn på Mai och Aen från barnhemmet på vägen. Vi bad om ursäkt för att vi hade väckt dem och det var ganska pinsamt. När vi ringde Rose för att berätta att vi kommit hem sa hon att hon hade bett the director för barnhemmet att gå ut att leta efter oss också... 
Elin och Josefin på båten dit. Båten tar ungefär två minuter och kostar tre bath vilket motsvarar några öre.
Vi köpte glass där! Passionsfruktsmak, wasabismak och kokosnötsmak. Wasabin var min och den var faktiskt riktigt god.
Matstånd, kolla borden i trappan som folk sitter vid.
På kvällen åt vi på restaurang. Det var så gott och mysigt!

Fin mat

Så trevlig restaurang.

Marknaden på kvällen.
På båten på vägen hem.




Tar ifatt

Tre bilder som inte kommit upp av olika anledningar.
David hade skola i hur man öppnar en pomelo med oss.
Något vi alla tyckte var mycket givande!
Första egna lektionen med ettorna i fredags. 



Gräsklippning

Hey! 
Gårdagen var en lång och riktigt bra dag! Eftersom det var lördag så hade vi sovmorgon och jag vaknade runt halv tio, så skönt. På morgonen lekte vi lite med alla barnen och hade det trevligt. Vid två tiden gick vi ut för att ta båten till Amphawas floating market där vi hade en toppen dag. Jag skriver ett separat inlägg om marknaden lite senare idag.
Puss!
Barnen lekte tåg.




Tjejerna är så duktiga på att fläta! 
Min babe!
Barnen kan sova var som helst!
Pusssss!
Min fina!
Dagens höjdpunkt enligt barnen var när gräset blev klippt, de satte sig på trappan och var publik.

Killarna roade sig med att reflektera solen på speglar och cd-skivor. Haha alla ser ut som gamla gubbar på bilden!




Amphawa hospital

Gårdagens "utflykt" gick som rubriken säger till Amphawa hospital på grund av en infektion. Lite jobbigt. Missade sexornas lektion, men hörde att den hade gått superbra! Ska bli så kul att undervisa barnen på måndag. 
Sjukhuset var väldigt fint och fräscht och jag behövde inte alls vänta speciellt länge. En lite kul grej var att man var tvungen att skriva sin religion på blanketten sjukhuset gav en..  



Trött

Idag har varit en lång dag och nu är jag riktigt trött.. Jag satsar på att ladda upp fler inlägg imorgon istället.
Hoppas ni har det bra!
Dagens selfie.. Vart den är tagen berättar jag imorgon! 



"Utflykt"

Idag efter skolan gick vi till det tempel som ligger just bredvid barnhemmet. Det är ett väldigt fint tempel, inget man kan gå in i men väldigt fint på utsidan. Munkarna bor just vägg i vägg med oss och man brukar se dem när man går vägen ut från barnhemmet. 

Josefin hittade även många roliga frukter att fota. 



Rain

Hej! Idag träffade vi de resterande klasserna som vi ska undervisa, de är äldre och har svårare att lära sig engelska så de lektionerna kommer bli en riktig utmaning.. Jag var dock inte med på highschool-lektionen då jag knappt kunde stå för min rygg gjorde så ont tack vare min alldeles för hårda säng men jag fick höra från de andra att de var absolut värst. 
När vi kom hem från skolan gjorde vi en liten utflykt som jag tar i nästa inlägg och sen satt vi ute och åt chips och popcorn på altanen. Rose och David fixade även mjuka madrasser till sängarna och det är såååå mycket skönare nu! När barnen kom hem blev det lite lek som vanligt. Imorgon tänkte vi börja med lite mer organiserade aktiviteter för barnen. 
Kvällen var mysig, första kvällen som det var sist jag var här.
Nu ska jag snart försöka sova, imorgon åker jag inte med Rose och David utan med skolbussen som går en halvtimme tidigare så jag måste vara utvilad.
Pusshej!
Lektion.
Det regnade lite..
De sov så sött när vi kom hem vid lunch.

Men när baby vaknade var det dags att krypa, träna på att stå och jaga skor!

Han är för söööt!

Vårt husdjur, vi har också några ödlor som bor i fläkten och i vårt badrum.
Bad.
Bröderna skaffade cooola frisyrer!
Kramis!

Lovebug

Ååh det är så jobbigt att behöva vara utan honom, världens finaste. <3



Papayasallad

När vi kom hem från skolan åt vi lunch och sen sov jag i några timmar. Runt halv 4 gick vi till 7eleven för att köpa läsk och godis. När vi kom tillbaka hade barnen nyss kommit hem. Det var sponsorer som bjöd på middagen ikväll. Det kommer sponsorer lite då och då, mest på helgen och de bjuder på mat, ger barnen leksaker, kläder eller liknande eller ordnar någon aktivitet. Idag fick vi papayasallad som är en väldigt populär thailändsk rätt, det var supergott. Till efterrätt blev det glass vilket gjorde barnen väldigt glada! När sponsorerna åkt iväg var det dags för barnen att städa och småkillarna att klippa sig, sedan sa vi god natt och ses imorgon. 
Nu är det snart sovtajm för mig.
Hemlighetsfull pojke smyger runt volontärhuset.
Efter skolan diskar de och tvättar kläder.
Och när de är klara med det så gosar vi lite och leker.




Min fina!

Middag.
Josefin och Elin gillade det också!
Och även småbarnen.
Lillflickan med sin glass, jag tror den lilla människan åt hela två och en halv glass!
Glass!

Baby!
Vattenmelon, åååh hon är så himla söt och charmig!
Kortklippt(!) och sötast i världen.

Underbara barn.
Dags att klippa håret på småkillarna.
Dtoi blev Allra snyggast!
God natt<3



Första skoldagen

Jag delar upp det här inlägget i två delar så det inte blir alldeles för mycket text i samma inlägg.
Idag var första skoldagen! Jag har bara varit i skolan en gång tidigare eftersom det var sommarlov för barnen sist jag var här, så det var en del nytt för mig. 
Vi åkte från hemmet med Rose och David och klockan åtta började skolan med att barnen sjöng nationalsången och bad och vi fick presentera oss. Efter det organiserade vi böckerna för de olika klasserna och hade sedan lektion med ettorna och treorna. Rose och David höll i största delen av lektionerna liksom för att träna oss. När skoldagen var slut för oss vid 12 åt vi frukt och åkte sedan tillbaka hem.
Organiserar de olika klassernas skolböcker.
Lektion med ettorna.
Rose och David lär barnen hur man presenterar sig själv.

Lektion med treorna, som ni ser är den klassen ganska mycket större än ettornas.

Färgläggning, idag tränade de på att fråga "Hur mår du?" och svara och även orden boy och girl.





 
 

I'm back

Hej!
Nu är klockan snart halv 10 och jag ligger i sängen. Äntligen har jag fått träffa alla fina barn igen! 
Vi kom fram vid halv 11 och då var det bara några stycken på barnhemmet eftersom de andra var i skolan. Vi åkte och handlade frukost med Rose och David och sen chillade vi mest tills de andra kom hem från skolan vid fyra. Barnen sprang och kramade mig och sa mitt namn, så kul att de kommer ihåg en!! Mycket annat än det har inte hunnits med idag.. Imorgon åker vi till skolan vid halv åtta så jag måste snart försöka sova.
Pusshej!













On our way!

Godmorgon! 
Klockan är 9 på morgonen här och vi sitter i bilen på väg till Child protection home. Ska bli så kul att äntligen få träffa alla barnen igen! 
Tänkte bara att jag skulle uppdatera lite nu när jag ändå bara sitter i bilen, haha.
Bangkok




Volontärresa igen

Jag har inte uppdaterat på år som ni kanske har märkt men nu tänkte jag börja göra det eftersom jag faktiskt befinner mig i Thailand just nu! 
Söndag eftermiddag sa jag hejdå till Dennis, mamma och Johnny på Arlanda och det var faktiskt ganska jobbigt.. Sex veckor helt utan dem, plus alla andra..! Imorse landade jag i Bangkok klockan 05.15 och träffade min handledare Rose. Vi satt och väntade på två andra volontärer som skulle landa lite senare och vi hade sååå mycket att prata om eftersom vi inte setts sen i december! Mellan åtta och nio kom Josefine och Elin.
Den här dagen har vi mest spenderat hos Rose och jag har inte riktigt fattat att jag faktiskt är iväg på volontärresa igen..!
Nu ska jag sova då vi åker ner till barnhemmet vid åtta imorgon på morgonen.
Hoppas allt är bra med er.
Puss!

Student

Idag tar Örebros fina 95or, studenten! Jag har varit ganska astaggad eftersom både Dennis och Amanda ska firas! :) Dock vaknade jag med hög feber och frossa imorse och lever nu på hoppet att jag faktiskt ska orka ta mig iväg idag.. Åh.

Fuck off

Är så jäkla trött på att bry mig om folk som inte bryr sig om mig

Dream away

Hellåååå. 
De senaste dagarna har jag träffat min bästaste Amanda. Vi har gjort flera äventyr så som att ha varit på banken och besökt Coco Thai. Jag har saknat min kompis. 
Nu sitter jag i skolan och ska skriva ett tal till svenskan. Har absolut ingen lust alls att vara här.. 
Bläh.

Sista karrofesten omg

I torsdags var jag på karrofesten med mina babes, Amanda och Maja. Vi hade en ganska kul kväll även fast festen i sig söööög. Vi var först hos mig ett tag, sen åkte vi vidare till Ebba och där var Michaela och Elin också. Jag tog typ tre bilder så jag laddar upp dem. 
 

HELLO JUNE

ÄNTLIGEN ÄR JUNI HÄR! 
Den här månaden har jag knappt en sekund oplanerad. 
På torsdag kommer min släkt från London hit, och på fredag kommer resten av mammas släkt hit för att stanna över helgen. Första gången på hur många år som helst som hela släkten är samlad och det ska bli riktigt kul! Även första gången Dennis träffar de flesta. 
Veckan efter är det dags för skolavslutning och STUDENTEN..!!! Sen fyller alla år, Amanda, Dennis, ja alla. 
SEN ÄR DET MIDSOMMAR, JAG MISSAR INTE MIDSOMMAR, JAG SKA ÄTA MAT.
Den 22a juni åker jag iväg till mitt älskade Thailand för att stanna sex veckor. 
Så himla taggad på hela juni! 
 
SNART ÄR JAG DÄR!
 

RSS 2.0