2014

Året började på Lanta Animal Welfare. Jag och mamma tog en promenad på stranden med Toto. Vi stannade i Thailand cirka tio dagar in på året. Tiden där spenderades på underbara Koh Lanta, Krabi town och Bangkok. Jag fyllde nitton år och kände mig riktigt gammal, förstår ni hur gammal jag känner mig nu liksom?
Början av året var jag på väg upp då jag under hösten hade mått riktigt dåligt av olika anledningar. 
Jag var iväg på kurs i Katrineholm med tre AGF-kollegor, och jag och min kompis övernattade på ett litet vandrarhem. Vi köpte pizza som vi åt i sängen och det var supersupermysigt. Kursen i sig var hemsk, men sådant måste göras. 
Jag la ner mycket fokus på mitt instagramkonto. Det var ett bra sätt att boosta mig själv, någonting jag verkligen behövde under denna period i livet. Flera eftermiddagar gick åt till att sminka mig, hitta en outfit och ta hundra bilder varav kanske tre blev bra. 
Jag var så kär, så så så kär. Det är jag fortfarande. Det är den underbaraste känslan i världen, och jag hoppas att den aldrig försvinner. 
På alla hjärtans-dag matade jag ankor och umgicks med min pojkvän. Vi lagade mat och bakade och hade det så trevligt. Ungefär vid den här tiden firade vi också vår ettårsdag. 
Jag, min bästa vän och en annan tjej jobbade med att sätta ihop ett fristående till Gulgymnasterna. Det var kul. Jag gillar att dansa och även fast det gick segt ibland så var det kul att få vara med och skapa någonting alldeles från början. Vi mixade även ihop musiken själva vilket var ett j*vla jobb men kul det också! 
Jag började festa allt mer efter en paus ifrån det. Hade otroligt många sjukt bra kvällar! Kan inte annat än le när jag tänker tillbaka på den tiden.
Justin Bieber fyllde 20 år, 20, 20. Alltså. 20. Justin.
Jag hade mina s-blocks lektioner på karolinska skolan i början av skolåret då vi esteter skulle flytta dit i början av trean, vilket inte blev av då karoliska behövde akutrenoveras, åhhh lyckan att jag slapp gå på den skolan. Började dock läsa ikapp där under våren, men i den utsträckningen fungerade det. 
Jag och mamma åkte till Stockholm över en helg där vi träffade släkt vi inte träffat på flera år, det var riktigt kul! Vi var även på finalen av melodifestivalen och jag var deprimerad för att Anton Ewald inte vann. 
I mitten av mars fick jag 10000 följare på instagram och en Iphone. 
När månaden började närma sig sitt slut blev jag väldigt ledsen för en sak. Jag åkte till stan för att träffa en kompis för att prata , vilket vi gjorde, länge tills han var tvungen att åka hem och jag åkte till min pojkvän. Kvällen slutade med att vi sov hemma hos mig. 
Jag och min pojkvän sov tillsammans varenda natt under flera veckors tid. Han började också umgås allt mer med min familj. Vi åt middag hos min mormor och morfar varje helg. Jag minns fortfarande hur otroligt nervös jag var första gången han skulle följa med dit och träffa dem för första gången haha!
Åt en massa glass under våren. Så underbart gott. 
Jag och mamma åkte iväg på fotbollsmatch i Bromma. Jag minns att det var en riktigt mysig dag med min fina mamma. 
Under påsklovet gjorde jag inte jättemycket alls, spenderade tid med kompisar, pojkvännen och familjen. 
Jag, min pojkvän, bästa kompis och hennes pojkvän plus några av hans kompisar åkte ner till en sommarstuga och spenderade en helg där. Planen var från början att vi skulle åka iväg till Liseberg men vi bestämde oss istället för att åka runt i närheten av sommarstugan och det var det bästa valet vi kunde göra! En riktigt mysig helg. Jag och min pojkvän sov i en soffa framför den öppna spisen. 
Mamma var borta under en vecka så jag och min pojkvän tog över huset. Riktigt trevligt!
På valborg var det fest hos mig. En bra kväll om jag minns rätt. 
En kompis från Stockholm kom ner till Örebro för att umgås med mig och en annan nära vän. Vi åt buffé på Pizza planeten och var på födelsedagsfest hos en kompis pojkvän på kvällen.
Jag sprang Vårruset på en riktigt bra tid! Var så stressad för att jag inte villa att min pojkvän skulle tro att jag var seg så jag sprang med blodsmak i munnen i fem kilometer.. 
Min mamma åkte bort igen och jag och min pojkvän tog över huset och en utav dessa dagar resulterade i den värsta bakfyllan någonsin.
Juni började med panik och glädje. Jag visste att jag skulle lämna Sverige för sex veckor, och det kändes så kul men samtidigt jobbigt att lämna alla hemma. 
Hela min släkt kom på besök och vi hade en riktigt trevlig helg tillsammans. En utav de absolut bästa helgerna under hela 2014 faktiskt. Har så underbar släkt. 
Flera av mina vänner och min pojkvän tog studenten i juni! Det firades stort och det var en kul dag, även fast jag var riktigt sjuk. 
Sen var det dags för mig att lämna Sverige. Många tårar fälldes dagarna innan och efter avresa. Jag åkte iväg på min andra volontärresa, och denna gång var det om möjligt ännu bättre än första gången i mars-april 2013. Jag uppdaterade i princip varje dag under mina sex veckor där så om ni vill läsa mer om detta gå till juni-juli-(augusti) i arkivet. Jag ska beskriva hela den perioden enkelt för er, underbart.
Jag lärde att känna en tjej som kommit att betyda väldigt mycket för mig under sommaren också. Tyvärr bor vi på varsin sida jordklotet men håller kontakt dagligen via kik och skype. 
Jag kom hem i början av augusti och flyttade då direkt in i en lägenhet tillsammans med pojkvännen. Jag har bott med en kompis tidigare, och då uppfattade jag det inte alls som speciellt krävande, men då varade det i ungefär tre månader. Nu var det dags att flytta hemmifrån på riktigt, och det var både kul, jobbigt, underbart och hemskt. Efter en tid hade man vant sig helt, och nu trivs jag som fisken i vattnet. 
Att komma hem från Thailand var jobbigt, och ofta drömde jag att jag befann mig på barnhemmet och vaknade upp helt förstörd. Egentligen tror jag aldrig att jag kommer vara helt okej med att min favoritplats i hela världen ligger så många tusen mil härifrån. Vissa dagar är enklare, medans vissa är hemska. 
Dagen innan skolan började firade jag och min pojkvän ett och ett halvt år tillsammans. Dagen firades med middag och tv-spel, riktigt trevligt. Det var också denna dag jag för första gången fick skypea med min nya kompis, och det var underbart!
Så drog skolan igång och jag började ännu en gång i en ny klass. Gymnasiet fortsatte som det alltid har gjort, inställda lektioner hit och dit och inga vikarier i sikte. Svenska gymnasieskolan i ett nötskal. 
Sedan så växte min familj och min lilla katt flyttade in hos mig och pojkvännen. Jag är så glad för att hon är just vår, världens finaste lilla kisse. 
En weekendresa till Stockholm som inkluderade att springa Tjejmilen, sååå jobbigt men men. Ett besök på Skansen hann vi också med, mysig helg.
Dagarna efter den lilla resan till Stockholm friade min fina pojkvän till mig. Det var en riktigt fin dag.
Bara några veckor senare var det dags att åka upp till Stockholm igen. Jag och min pojkvän tog bilen upp och bodde på hotell en natt vilket var supermysigt. Vi besökte även naturhistoriska museet och gick på fotbollsmatch.
Hösten var väl inte sådär spännande. Några utgångar, skolan och inte mycket annat egentligen. Åkte iväg till Norrköping på forbollsmatch med mamma och pojkvännen.
Jag blev beroende av online-shopping och köpte i princip hela världen. Åhh vad kul jag hade!
Halloween var bra! Jag förfestade med min bästa vän och det hade varit ett tag sedan vi förfestade själva, så det uppskattades! En riktigt bra utgång på det också, kunde knappt ha blivit bättre! 
Sen så klippte jag av håret!! Inte helt och hållet men kortare än vad det varit på år! Jag är dock så glad att jag gjorde det då mitt hår var riktig, riktigt slitet och jag faktiskt trivs bättre i kort hår, iallafall för tillfället. 
Jag och min bästa vän tog tag i det årliga julbaket, det är ett måste! Samma helg julbakade jag också med min mamma och min pojkvän. 
Sedan så var det redan december, bara poff sådär, och eftersom jag bara var hemma de två första veckorna av månaden (inte ens det) så sa det bara poff så var månaden över också, iallafall nästan.
Vi firade en tidig jul hos mamma med familjen och jag åt en massa god mat och fick så fina presenter från allihopa. Samma helg gick jag också på O helga natt och åt en mysig middag på O'learys. 
Sedan så var det dags att lämna Sverige. Jag och mamma flög från Olso till Bangkok. Första dagen på resan åkte jag själv ner till barnhemmet och umgick med mina underbara barn. Känslan att få krama dem igen efter en lång tid är obeskrivlig! Jag och mamma fortsatte ner mot vårat älskade Koh Lanta dagen efter där vi under en veckas tid passade på att ta långa promenader och göra "tjejgrejer" för sedan kom även min morbror och pojkvän ner. Vi firade jul och jag fick vara kinky tomte. Vi åkte iväg på lite utflykter och jag och min pojkvän åkte iväg och snorklade tillsammans, en riktigt mysig dag. Jag trodde jag skulle dö i båten tillbaka till Koh Lanta och var euforisk när vi äntligen steg av. Vi besökte Lanta Animal Welfare ett antal gånger och det var kul att få visa de som inte redan hade varit där stället. Vi gick även ett lopp för hundarna och katterna, det var jättefint upplagt hela grejen. En katt flyttade även in på vår veranda och hon fick namnet Kompis. Jag saknar henne jättemycket faktiskt. 
Nyårsmiddagen åt vi på en fin resturang uppe bland träden. Vi kollade på fyrverkerierna och jag inledde år 2015 med en puss från min fina pojkvän.
 
 
 
 
 

Catch up

Hej babes! 
Inom en relativt snar framtid ska jag kicka igång detta bloggår med en årsesumé för 2014, men då det inte är någonting jag får ihop på fem minuter så får det vänta ett tag.
Förra veckan var jag så så trött och sov i princip hela tiden när jag inte var i skolan haha. Nu börjar jag bli lite mer levande igen och ska ta tag i bloggandet och andra idéer som jag har för det nya året.
Hoppas ni har det bra.
Puss!
Bild från nyårsafton med min älskade lilla Kompis som flyttade in till oss. 
 

Hemma

Jag har nu landat på svensk mark, sovit i min egen säng igen och suttit alltför många timmar i skolan. Månaden i Thailand är över för denna gång. Det har varit en händelserik månad minst sagt och jag är så så nöjd över hur allt har blivit. 
Just nu ville jag egentligen bara säga "hej!" och att allt är bra med mig. 
Mer djupgående inlägg kommer, men inte just nu, dels för att jag sitter i skolan, dels för att jetlaggen inte har gett med sig riktigt än. 
Hoppas ni mår bra. 
Puss.
 

RSS 2.0